Уряд з підвищенням «мінімалки» готує обман для українців

Уряд готує великий обман для України, розповідаючи про ініціативу щодо підвищення мінімальної заробітної плати до 3200 гривень.

Про це заявила лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко в ефірі програми «Шустер LIVE», яка виходить на каналі «3S».

«Сьогодні уряд розповідає нам прекрасну історію про підвищення мінімальної заробітної плати вдвічі – з 1600 грн до 3200. Взагалі, це просто жах, бо в доларах – це нуль. Але справа тому, що це обман. Тому що мінімальна заробітна плата була чітко визначена законом: вона має дорівнювати мінімальному прожитковому рівню, який розрахований за споживчим кошиком», – сказала вона.

Тимошенко повідомила, що вже наступного сесійного тижня, у вівторок, Верховна Рада України має розглянути законопроект №5130, яким «готується дуже потужний обман для України».

«Вони говорять, що 3200 – це ідеальна ситуація. Але вони хочуть прийняти закон №5130, де першу мінімальну заробітну за тарифною сіткою ставлять не 3200 грн, а 1600 грн», – обурилася лідер «Батьківщини».

Вона також пояснила: «І виходить так, що прибиральниця буде отримувати 3200 грн, але й інженер теж буде отримувати 3500 чи 3600 грн. Або ж санітарка буде отримувати 3200 грн, а лікар – 3800 грн».

Окрім того, Юлія Тимошенко зазначила, що згідно з законопроектом №5130 до задекларованої мінімальної зарплати 3200 грн. включать всі доплати і премії працівників.

Вона вважає, що такий підхід є фактичним руйнуванням системи призначення зарплат для всіх категорій.

«Не можна на обмані будувати життя країни! Це не реформи, це не розвиток і не стратегія!» – переконана політик.

Юлія Тимошенко також нагадала, що станом на 1 січня 2014 року середня зарплата становила близько 400 доларів, середня пенсія – майже 185 доларів на місяць. На сьогодні, за її словами, середня заробітна плата вдвічі нижча – 200 дол., а середня пенсія майже втричі нижча – 67 дол.

Голова партії також звернула увагу, що станом на 1 січня 2014 року ВВП України складав 184 млрд дол., а зараз, на кінець 2016 року, – 88 млрд дол., тобто йде зменшення ВВП за три роки в два рази.

«Це наслідок політики величезної корупції, яку проводить чинний уряд», – вважає лідер «Батьківщини».






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *