Анонс ігор 17 туру Ліги Парі-Матч

ВОРСКЛА — ДИНАМО

Нечасто календар побудований таким чином, що стартова гра туру є водночас і центральною в ньому! Факт перший: зустрічаються другий і сьомий колективи турніру. Факт другий: як полтавці, так і кияни були учасниками цьогорічних єврокубків, маючи аналогічні завдання й на цей сезон. Факт третій: і «Ворскла», й «Динамо» виграли свої матчі в попередньому турі. Те, що ця гра буде особливою, гарантує четвертий факт: 27 серпня, в матчі першого кола, підопічні Василя Сачка переграли столичних на їхньому стадіоні, що започаткувало цілу смугу невдач «блакитно-білих», яку вони пережили у вересні. Цього разу ми не побачимо на полі одного з героїв попередньої зустрічі Юрія Коломойця, в якого травма, з другого боку, в строю Сандро Кобахідзе, котрий запам’ятався публіці НСК «Олімпійський». При цьому не забуваймо, що в «Динамо» перервав безголеву серію Андрія Ярмоленко й розігрався Жуніор Мораєс. Сума всіх факторів дає змогу сподіватися на результативну гру.

Відсторонення: немає — немає.

 

ЧОРНОМОРЕЦЬ — ВОЛИНЬ

Коли зустрічаються команди, які мають за плечима протилежні турнірні результати, очікувати можна будь-чого. Минулого туру лучани поступились удома — 1:4, натомість одесити здобули стратегічно важливу перемогу — 2:1. Отже, запитання: що переважить? Психологічна впевненість, яка тепер на боці підопічних Олександра Бабича, або бажання молоді Віталія Кварцяного реабілітуватися? Проти гостей зіграє те, що через дискваліфікацію пропустить зустріч їхній капітан і найсильніший центрбек Артем Шабанов. Іще не забуваймо, що, за підрахунком західних експертів, «Волинь» входить у десятку наймолодших колективів Європи, а це автоматично означає нестабільність результатів.

Відсторонення: немає — Шабанов.

 

ЗОРЯ — ДНІПРО

Один із тих матчів, які очікуємо з особливим нетерпінням. Минулого сезону ці команди боролися за бронзові нагороди, в поточному мають різні завдання, але в суботу у Запоріжжі розташування «Зорі» та «Дніпра» в таблиці відійде на задній план. Наприклад, тому, що саме в листопаді підопічні Дмитра Михайленка набрали непогану ігрову форму, знову почавши перемагати, натомість колектив-опонент уже давно не вигравав. І тим, і тим очки надзвичайно потрібні, головне, щоби здобувалися вони у коректному протистоянні й ми назавжди забули весняну гру на Кубок України.

Відсторонення: Чайковський — немає.

 

ОЛІМПІК — КАРПАТИ

Перша недільна зустріч — одна з найцікавіших у турі й цілком непередбачувана за результатом. Пам’ятаємо, що в «Олімпіка» чудова статистика: у п’яти останніх поєдинках донеччани тричі виграли й лиш одного разу програли. Проте також перед очима — справжній ренесанс «Карпат», який проявився не тільки у набраних балах, а й у по-справжньому якісній грі (зокрема, їхній матч минулого туру із «Зорею» не скоро забудеться!). Отже, підопічні Олега Дулуба можуть підтвердити, що перебувають на правильному шляху, а хлопці Романа Санжара закріпитись у першій шістці (це буде непросто ще й із огляду на дискваліфікацію їхнього топ-бомбардира Антона Поступаленка).

Відсторонення: Поступаленко — немає.

 

ШАХТАР — СТАЛЬ

Маючи за плечима вражаючу безпрограшну серію в чемпіонаті, підопічні Паулу Фонсеки планомірно готуються до її продовження. Інші наміри в команди з Кам’янського: за час її перебування в еліті національного футболу «Сталь» тричі зустрічалася з «Шахтарем», двічі поступалась і раз зіграла внічию — 3:3 навесні цього року. Тоді цей результат фактично позбавив «гірників» надій на «золото» сезону-2015/16, тепер до фінішу ще далеко, але принциповість уже стала ознакою цього протистояння. У підопічних Якоба Галла свої завдання на чемпіонат, які потрібно вирішувати через набір очок навіть у матчах із лідерами. Із «Динамо» у камінців не вийшло, подивимось, як буде з «Шахтарем».

Відсторонення: немає — Задерака.

 

ЗІРКА — ОЛЕКСАНДРІЯ

Дехто скаже щось у стилі: «Наостанок — найсмачніше!» Адже завершальний поєдинок 17 туру — це регіональне дербі, причому дербі в істинному значенні терміну. Зразу відзначаємо цікавий факт: у восьми останніх зустрічах «Олександрія» здобула чотири перемоги, ще чотири рази глядачі ставали свідками нічиїх. Й ось закономірність: підопічні Володимира Шарана незмінно вигравали вдома, натомість у Кропивницькому все завершувалося мировими. Ця зустріч також відбудеться в адміністративному центрі Кіровоградщини, причому гостям доведеться грати без двох ключових виконавців (у т.ч. без капітана-лідера).

Відсторонення: Зубков — Запорожан, Леонов.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *