Представники ФБР провели навчання для спецпризначенців НАБУ

Інструктори Федерального бюро розслідувань США (FBI) провели тренувальний курс для спецпідрозділів Національного антикорупційного бюро України та Національної поліції. Впродовж тижня 15 співробітників Управління спеціальних операцій Бюро і 5 представників патрульної поліції підвищували кваліфікацію із застосування спеціальної зброї.

Учасники тренувань працювали у групах по п’ять, сім та вісім осіб, в яких відпрацьовували нові техніки проведення зачистки приміщень із використанням зброї, тактики ведення ближнього бою, а також закріплювали навички, здобуті під час попередніх навчань.

Директор НАБУ Артем Ситник подякував уряду США, за підтримки якого відбулися тренування.

«Ми вдячні, що кращі фахівці підрозділу SWAT ФБР діляться досвідом зі співробітниками нових українських правоохоронних органів. Це, дійсно, великі кроки для формування елітних силових підрозділів, які захищатимуть ті реформи, що відбуваються у нашій державі», – зазначив Артем Ситник.

Учасникам навчань представники ФБР вручили сертифікати, що підтверджують проходження тренувального курсу.

Нагадуємо, наприкінці червня 2016 року НАБУ та ФБР підписали Меморандум про взаєморозуміння. Документ у тому числі встановлює, що правоохоронні органи паралельно здійснюватимуть розслідування, пов’язані з міжнародним відмиванням коштів, міжнародними засобами повернення активів, хабарництвом та корупцією високопосадовців України.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *