На хабарі у 200 тисяч гривень затримано заступника голови Київської ОДА

Працівники Департаменту захисту економіки Нацполіції спільно зі співробітниками ГПУ затримали на хабарі заступника голови Київської облдержадміністрації Ігора Любка. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

9 вересня, працівники ДЗЕ Нацполіції України спільно з ГПУ затримали заступника голови Київської облдержадміністрації Ігоря Любка. Він через посередника Юрія Пуденка – начальника управління Департаменту охорони здоров’я Київської ОДА вимагав та отримав неправомірну вигоду в розмірі 200 тис. грн. від своєї підлеглої за безперешкодний перехід на роботу в інший державний орган.

Любко спільно з губернатором Максимом Мельничуком місяць тому отримали непідтверджену інформацію щодо того, що керівником Департаменту АПК області виплачено суму в розмірі 15 млн. грн. фермерам в якості компенсації за бюджетною програмою. Оскільки, на їх думку, така сума без так званого «відкату» виплачена бути не могла, чиновники почали вимагати частину коштів, які нібито отримала вказаний керівник департаменту, погрожуючи звільненням.

Надалі остання знайшла інше місце роботи, про що повідомила керівників. Ігор Любко за погодженням з губернатором, вимагав зазначену суму за підписання розпорядження про звільнення з формулюванням, яке не зашкодило б подальшому працевлаштуванню.

Наразі тривають обшуки за місцями роботи та проживання фігурантів.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *