Великі платники податків сплатили до держбюджету 137,6 млрд. грн.

За результатами 8 місяців 2016 року платниками, що обслуговуються в Офісі великих платників податків Державної фіскальної служби, сплачено до державного бюджету 137,6 млрд. гривень. Про це повідомив очільник Офісу Євген Бамбізов.

За його словами, порівняно з аналогічним періодом минулого року великими платниками збільшено сплату податків та зборів до Держбюджету на 31,8 млрд. грн., або на 29,8%. Значного темпу росту в порівнянні з минулим роком досягнуто по усіх бюджетоформуючих податках.

«Слід відмітити, що порівняно з минулим роком питома вага надходжень від великих платників у загальному зборі по Україні суттєво збільшилась і становить 59% проти 50% за результатами 2015 року», – підкреслив Євген Бамбізов.

Він зазначив, що ефективним показником роботи Офісу є розмір відшкодованих сум податку на додану вартість. Так, за січень – серпень 2016 року платникам, які знаходяться на обліку в Офісі великих платників, відшкодовано 37,7 млрд. грн., що на 11,5 млрд. грн., або на 70%, більше ніж за аналогічний період минулого року. Також у 2016 році на 1,4 млрд. грн. збільшено середньомісячне відшкодування ПДВ на рахунки платників у порівнянні з аналогічним періодом минулого року (4,7 млрд. грн. проти 3,2 млрд. грн.).

«Високі результати досягнуті за рахунок постійного удосконалення системи адміністрування податків та зборів в Офісі великих платників. Насамперед – це запровадження системи індивідуального супроводження великих платників податків професійними консультантами-координаторами. По-друге – впровадження щоденної експрес-діагностики Єдиного реєстру податкових накладних для виявлення можливих ризиків (у разі виявлення небезпеки великим платникам направляється відповідне повідомлення)», – підкреслив Євген Бамбізов.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *