На Харківщині керівника районного підрозділу обленерго затримано на хабарі у сумі 7 тисяч гривень

Начальника одного з районних абонентських відділів «Харківобленерго» затримано оперативниками Управління захисту економіки (УЗЕ) в Харківській області та слідчими прокуратури під час отримання неправомірної вигоди у сумі 7 тисяч гривень.

На початку серпня до посадовця звернувся місцевий мешканець для укладання договору на отримання пільгового тарифу опалення домоволодіння. Проте керівник, що розглядає питання по суті, забажав за свій підпис «фінансову подяку», після отримання якої 26 серпня його було затримано працівниками поліції.

Предмет хабара вилучено.

За даним фактом прокуратурою відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Посадовцю загрожує від 5-ти до 10-ти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до 3-х років, з конфіскацією майна.

Наразі тривають слідчі дії, вирішується питання щодо повідомлення посадовцю про підозру та обрання йому міри запобіжного заходу.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *