Ліга Парі-Матч. Анонс сьогоднішніх матчів

У програмі ігор 23 липня проба сил чемпіона, перевірка амбіцій «Ворскли», а також непередбачувана дуель «Сталі» та «Карпат».

«Сталь» – «Карпати»
17:00. Дніпро, стадіон «Метеор»
Арбітр – Іван Бондар (Київ)
Телетрансляція: «Футбол2»

Хоча змагання лише починаються, «Карпати» нині перебувають у ролі явних аутсайдерів, адже з них дисциплінарним рішенням знято 6 очок. Втім, президент ПЛ Володимир Генінсон на прес-конференції 22 липня не виключив, що, у разі документального підтвердження розрахунку по заборгованостях, клуб позбавиться такого штрафу, а також отримає право заявляти нових виконавців. На сьогодні ж явно краще себе може почувати головний тренер «Сталі» Ерік ван дер Меєр, в якого вже зараз є повноцінна заявка для старту сезону. Команда з Кам’янського плідно попрацювала на трансферному ринку, поповнившись, у тому числі, легіонерами, що для сучасного періоду українського футболу – рідкість. У галичан же в заявці за день до гри налічувалось лише 12 футболістів за «списком А», всі інші – молодь. Виходячи з таких розкладів, саме господарі є незаперечними претендентами на перемогу, яка може стати дебютною в очних протистояннях.

Статистика матчів між суперниками:
Всього – два: +0 =1 -1; у голах – 1:2
На своєму полі – один: +0 =1 -0; у голах – 1:1
Останні три сезони у Прем’єр-лізі: 2013/14 – не зустрічались; 2014/15 – не зустрічались; 2015/16 – 1:1 (вдома) та 0:1 (у гостях)

«Динамо» – «Олександрія»
19:30. Київ, стадіон НСК «Олімпійський»
Арбітр – Костянтин Труханов (Харків)
Дискваліфікований: Андрій Ярмоленко («Динамо»)
Телетрансляція: «2+2»

На перший погляд, динамівці отримали за жеребом календаря у стартовому матчі одного з найзручніших супротивників, з яким у рамках чемпіонату жодного разу не втрачали очки, пропустили лише один м’яч за 8 ігор, а вдома взагалі утримують власні ворота на замку. З іншого боку, не варто забувати, що саме «Олександрія» вибила навесні поточного року киян з Кубка України на стадії чвертьфіналу, перегравши фаворита за сумою двох зустрічей. До того ж підопічні Володимира Шарана послідовним прогресом та копіткою роботою заслужили право днями дебютувати у Лізі Європи УЄФА. І це єдиний поєдинок у турі, де  зустрічаються 2 повпреди від України у клубних континентальних змагань нового сезону. Господарі не зможуть розраховувати на Андрія Ярмоленка, гості постануть у трохи оновленому складі, і ці зміни можна називати певним посиленням. Оскільки «Динамо» вже провело один офіційний поєдинок, то легше вивчити суперника було саме олександрійцям.

Статистика матчів між суперниками:
Всього – вісім: +8 =0 -0; у голах – 24:1
На своєму полі – чотири: +4 =0 -0; у голах – 14:0
Останні три сезони у Прем’єр-лізі: 2013/14 – не зустрічались; 2014/15 – не зустрічались; 2015/16 – 3:0 (вдома) та 2:0 (у гостях)

«Ворскла» – «Чорноморець»
19:30. Полтава, стадіон «Ворскла» ім. Бутовського»
Арбітр – Сергій Бойко (Київська область)
Телетрансляція: «Футбол2»

Назви команд, як і історія стосунків на футбольному полі, говорять, що на полтавських глядачів очікує цікаве протистояння, навіть попри період перезавантаження, що триває в одеського клубу. Тим не менше, «Чорноморець» зумів зберегти усіх своїх найкращих гравців з минулого сезону, а також певним чином доукомплектуватись, що змушує Олександра Бабича залишатись задоволеним проведеною селекцією. Для «Ворскли» характерна ознака – стабільність. Головна втрата – Арменд Даллку, головне придбання – Олександр Кобахідзе. Зауважимо, що, окрім непоступливості за весь час суперництва, в останні роки проявляється ще одна статистична деталь, що намітилась – низька результативність. Вже 8 матчів поспіль команди на двох не забивають у своїх зустрічах більше 2-х м’ячів. Рідні стіни частіше допомагають, однак незаперечним козирем для господарів вони не стають. Також нагадаємо, що це перша і єдина офіційна перевірка сил полтавчан перед черговим стартом на євроарені.

Статистика матчів між суперниками:
Всього – тридцять два: +11 =11 -10; у голах – 35:27
На своєму полі – шістнадцять: +8 =4 -4; у голах – 21:10
Останні три сезони у Прем’єр-лізі: 2013/14 – 0:1 (вдома) та 1:1 (у гостях); 2014/15 – 2:0 та 0:1; 2015/16 – 2:0 та 0:0






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *