На Запоріжжі посадовець міськради придбав “віртуальну” спецтехніку вартістю майже 6,5 мільйонів гривень

Начальнику одного з управлінь міської ради повідомлено про підозру у зловживанні владою. Йому загрожує до 6-ти років ув’язнення.

За матеріалами Управління захисту економіки (УЗЕ) Нацполіції в Запорізькій області місцевою прокуратурою № 2 раніше було відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Голова комітету – начальник одного з управлінь, всупереч чинного законодавства підписав низку угод, які призвели до суттєвих змін та погіршення умов основного договору із закупівлі пожежної спецтехніки за бюджетні кошти.

Так, під час проведення слідчо-оперативних заходів оперативники УЗЕ встановили, що у 2013 році проводились відкриті конкурсні торги. З переможцем – укладено та підписано договір вартістю майже 6,5 мільйонів гривень.

Відповідно до норм чинного законодавства, умови договору не повинні відрізнятися від змісту пропозиції конкурсних торгів або цінової пропозиції, а також після його підписання до виконання зобов’язань в повному обсязі не можуть змінюватися і самі умови договору. Зокрема, збільшено розмір попередньої оплати, скасована відповідальність постачальника у разі невиконання договірних зобов’язань, збільшена ціна предмету договору на 1,6 мільйонів гривень тощо.

Не зважаючи на це, шляхом підписання додаткових угод було внесено суттєві зміни, що призвели до погіршення умов договору для самого замовника – одного з управлінь міської ради.

На даний час за договором та додатковими угодами із закупівлі спецтехніки товариство отримало на свій рахунок бюджетні кошти на суму близько 6,5 мільйонів гривень, натомість техніка так поставлена і не була.

Прокуратурою 58-річному посадовцю повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3-х до 6-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, зі штрафом від 8 500 до 17 000 гривень.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *