Яценюк: Серед ключових завдань на 2016 рік – реформа освіти і медицини, прозора приватизація, реформування митниці

Серед ключових завдань Уряду України на 2016 рік – реформа середньої освіти і системи охорони здоров’я, прозора приватизація, реформування митниці, – наголосив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк у вівторок, 29 грудня, під час прес-конференції за підсумками 2015 року.

Арсеній Яценюк нагадав, що був ухвалений закон про вищу освіту: «Ми надали додатковий статус автономії для вищих навчальних закладів. Низка навчальних закладів, які друкували дипломи, а не давали знання, вже зараз вилучені з реєстрів».

У той же час, наголосив він, середня і дошкільна освіта як база «залишилися поза реальним процесом реформ»: «Тому зараз разом із профільним Міністерством і профільним Віце-прем’єр-міністром ми ставимо ключове завдання на 2016 рік – це реформування середньої і дошкільної освіти». Це, зокрема, створення зразкових шкіл по всій Україні – так званих hub schools.

Ще один ключовий пріоритет на 2016 рік, за словами Арсенія Яценюка, – це реформування системи медицини. Він нагадав, що низка законопроектів щодо змін у системі охорони здоров’я, які були внесені Урядом до Парламенту, не були проголосовані.

Ще один пріоритет – проведення прозорої приватизації. Арсеній Яценюк наголосив, що йдеться про прозору й чесну приватизацію, залучення іноземних інвесторів, нову методику оцінки об’єктів приватизації «і залучення коштів в українську економіку для створення робочих місць і для того, щоб державні компанії не були годувальницями для тих чи інших політичних сил».

«Близько десяти разів це питання виносилося на розгляд Верховної Ради України. На жаль, жодного разу, Парламент не підтримав позицію Уряду щодо прозорої, чесної і конкурентної приватизації. І ми будемо вести дискусію далі з членами Парламенту щодо необхідності широкомасштабної прозорої і конкурентної приватизації в 2016 році», – підкреслив він.

Одним з основних завдань на наступний рік Глава Уряду назвав реформування митниці: «Півроку ми витратили на те, щоби домовитися по тендерних умовах про передачу низки українських митниць в управління іноземним компаніям, щоб продемонструвати в першу чергу боротьбу з корупцією на цих митницях, з іншого боку – збільшення доходів від митних платежів».

«Проведена низка перемовин, в тому числі з британською компанією Crown Agents, і ми очікуємо, що на тендері ми зробимо перший пілотний проект по українських митницях і передамо їх в управління», – наголосив він.

Водночас Арсеній Яценюк наголосив на необхідності продовження реформування Державної фіскальної служби: «Тому що треба навчити українців якісно управляти митницею, якісно збирати податки і якісно боротися з корупцією».






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *