Яценюк: На наступний рік судова реформа є національним пріоритетом

«Моя позиція була і залишається наступна: нам необхідна заміна всіх 9 тисяч суддів, а не косметичний ремонт», – заявив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк у вівторок, 29 грудня, під час прес-конференції за підсумками 2015 року.

«Косметичний ремонт – це коли начебто провели переатестацію, начебто провели люстрацію, тільки всі ті, які незаконно судили, судять далі, в тих самих кабінетах, в тих самих мантіях. Це не судова реформа, це імітація», – підкреслив Глава Уряду.

Арсеній Яценюк назвав реформу судочинства «національним пріоритетом на наступний рік»: «Не можна побороти корупцію, маючи корумповану судову систему. Тому що будуть політичні чи замовні суди, будуть хабарництво і відсутність захисту прав і свобод громадян в цій країні. Не можна залучити інвестора, якщо в країні немає правової держави, немає суду, який захистить. Не можна притягнути до відповідальності жодного чиновника».

«Тому судова реформа – це основа будь-якого демократичного суспільства. Незалежний, чесний і справедливий суд – це завдання для всієї української влади», – підкреслив Глава Уряду.






One thought on “Яценюк: На наступний рік судова реформа є національним пріоритетом

  1. вальцман

    а может – национальный приоритет – это повышение благосостояние простых людей???……. сученок….

    Reply

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *