Яценюк: 22 місяці ми приймаємо правильні для країни рішення, які ніхто не приймав 22 роки

«22 роки ніхто не приймав необхідні для країни рішення. Хтось повинен був це зробити. Я для себе визначив, що це зроблю. А далі історія розсудить, чи це було правильно», – сказав Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк у вівторок, 29 грудня, під час прес-конференції за підсумками 2015 року.

Відповідаючи на питання щодо можливості відставки Кабінету Міністрів, Арсеній Яценюк підкреслив: «Це відставка за те, що ми більше не залежимо від Росії по газу? Чи за те, що ми списали 15 мільярдів доларів боргів? Що перевиконали бюджет на 40%? Чи за те, що ми ввели санкції проти Росії? Чи за те, що збільшили фінансування армії до 113 мільярдів? Чи що провели реформу енергетичного сектору й дали 5,2 мільйона громадян країни субсидії?»

Глава Уряду зазначив, що протягом останніх 22 місяців, коли він перебуває на посаді Прем’єр-міністра, «вся атака здійснюється на виконавчу гілку влади і персонально на Прем’єра»: «Це нормально, це називається політика і політична боротьба. І це треба сприймати зі сміливістю і достоїнством. Обов’язково треба боротися і доводити те, що ті кроки, які ти робиш, є правильні».

«Якщо коаліція прийме рішення, що Прем’єр-міністр України не відповідає вимогам, які ставила коаліція, – до залу, голосування, нова коаліція, новий Уряд. Я з честю і гордістю передам управління виконавчою гілкою влади новому Уряду. Але свою роботу я дороблю», – наголосив Глава Уряду.

Він нагадав, що парламентська коаліція була сформована на базі п’яти фракцій: «Якщо приймається рішення про відставку Кабінету Міністрів, то це означає невиконання коаліційної угоди. Невиконання коаліційної угоди означає, що той, хто взяв на себе політичну відповідальність за відставку Уряду, формує нову коаліцію, призначає новий склад Кабінету Міністрів, або ми йдемо всі на дострокові вибори. Іншого варіанту немає. Це називається парламентсько-президентська форма правління. Це називається демократія».

«Справа не в рейтингах. Справа в тому, які я для себе особисто поставив політичні цілі», – зазначив він.

Він нагадав, що пішов на такі кроки як приведення тарифів до ринкового рівня, радикальна зміна системи пенсійного забезпечення, реорганізація державних компаній, – які є непопулярними: «Для мене це правильні рішення».

«22 роки ці рішення ніхто не приймав. Хтось повинен був це зробити. Я для себе визначив, що це зроблю. А далі історія розсудить, чи це було правильно. А далі ми побачимо в першу чергу рейтинги країни, яка, до речі, зросла в рейтингу Doing Business за останніх два роки», – сказав Глава Уряду.






One thought on “Яценюк: 22 місяці ми приймаємо правильні для країни рішення, які ніхто не приймав 22 роки

  1. вальцман

    это налог на пенсии правильное решение??? это неподъемные тарифы правильное решение??? или дикие цены на лекарства??? ты ж сука устроил геноцид простому народу…. тебя он проклинает…. шоб ты сука сдох со всеми своими выродками….

    Reply

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *