Обсяги споживання газу в Україні скоротилися на 19%

Уже зараз видано 1 мільярд гривень «теплих» кредитів, від 20 до 60% обсягу якого компенсує держава. Уряд України розглядає питання щодо збільшення обсягів фінансування кредитів на енергоефективність, – повідомив на засіданні Кабінету Міністрів України в середу, 11 листопада, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

«60 тисяч домогосподарств отримали кредити на утеплення своїх будинків, на заміну котлів. І вже видано перші кредити для ОСББ, коли цілий будинок приймає рішення щодо утеплення й енергомодернізації», – зазначив Глава Уряду.

Арсеній Яценюк також повідомив, що за перші 9 місяців 2015 року обсяги споживання природного газу в Україні скоротилися на 19% в порівнянні з минулим роком: «Ми зекономили 19% природного газу. Це мільярди».

«Зроблено це завдяки тому, що ми провели реформу газового сектору, запровадили на першому етапі ринкові тарифи, передбачили найбільш широку програму субсидій і розгорнули програму енергоефективності», – підкреслив він, додавши, що вже сьогодні 4,1 мільйона домогосподарств отримують субсидії від української держави.

«Не будемо палити гроші через неефективне використання енергетичних ресурсів. Далі будемо модернізувати наші будинки, утепляти, міняти котли, менше споживати газу, менше за нього платити і допомагати тим, хто потребують допомоги, а не тим, які газом опалюють басейни і будинки по 1,5-2 тисячі квадратних метрів. Це називається соціальна справедливість. І така політика Уряду буде незмінною», – наголосив Арсеній Яценюк.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *