У Полтаві сформували обласний штаб національного спротиву

Сьогодні  в Полтаві представники «Батьківщини», «Свободи», «Удару» та понад 15-ти громадських організацій оголосили про створення обласного штабу національного спротиву на базі Координаційної ради Полтавського Євромайдану.

Про це повідомляє прес-служба Полтавської обласної «Батьківщини».

Оперативний штаб діятиме безпосередньо на місці полтавського Євромайдану – на площі біля Полтавської обласної державної адміністрації. Для цього сьогодні вдень мітингувальники встановили намет, який також працюватиме в режимі громадської приймальні народних депутатів України Валерія Головка, Сергія Бублика та Юрія Бублика.

«Наш штаб національного спротиву працюватиме рівно стільки, скільки буде потрібно для перемоги українського народу та демократії в Україні. Принаймні, заявку на роботу наметів ми подали на термін до 31 грудня 2013 року. Якщо буде треба – продовжимо. Хоча, сподіваюся, що мирна революція в Україні переможе вже найближчими днями», – заявив співорганізатор, перший заступник голови Полтавської обласної організації ВО «Батьківщина» Олег Пругло.

Від сьогодні мітингувальники нестимуть цілодобову варту на Євромайдані. За словами організаторів, штаб забезпечений усім необхідним для безперебійної роботи.

Виступаючи на  вечірньому мітингу, заступник голови Полтавської обласної організації ВО «Батьківщина» Юрій Кривошеєв висловив впевненість, що українцям не доведеться довго мерзнути на майданах.

«Опозиція має чіткий план дій, що і як робити для усунення режиму. Наші вимоги незмінні – дострокові Парламентські та Президентські вибори, які дозволять розв’язати політичну кризу та кардинально змінити ситуацію в Україні. І спираючись на багатомільйонну підтримку наших людей, ми доб’ємося реалізації цих умов», – наголосив Юрій Кривошеєв.

 

«Ви бачите, що Київський Майдан стоїть і люди продовжують прибувати. Тисячі людей виходять на мітинги у Полтаві, районних центрах нашої області. Влада просто не може не рахуватися із фактором майдану, і іншого виходу, як йти на компроміс із мітингувальниками після подій 30 листопада просто не має», – зазначив Юрій Кривошеєв.