В Одесі наркоман взяв неповнолітню заручницю. Фото

До міліції надійшло повідомлення від одеситки з проханням врятувати її від власного сина, що кидався на неї з ножем.

За вказаною адресою прибув міліцейський наряд у складі співробітників державної служби охорони та швидка допомога. На місці було встановлено, що раніше судимий за наркозлочини 33-річний одесит, перебуваючи в неадекватному стані, вже протягом трьох днів тримав у страху усю свою родину.

http://mvs.gov.ua/mvs/img/publishing/?id=869680

Побачивши міліцію і лікарів, озброєний ножем чоловік переліз через балкон і, спускаючись з восьмого, потрапив до квартири на п’ятому поверсі. Провівши перемовини через двері, працівникам міліції його вдалося переконати залишити помешкання, але він поліз знову на балкони і потрапив до квартири на сьомому поверсі, де на той час знаходилася 15-річна дівчинка, яка опинилася його заручницею.

Зловмисник утримував дівчинку в квартирі, вже не йдучи на переговори і не висуваючи жодних вимог. Проте й гарантій тому, що у цьому випадку неповнолітній заручниці нічого не загрожуватиме, ніхто дати не міг.

http://mvs.gov.ua/mvs/img/publishing/?id=869679

На місце події оперативно прибули керівники міліції області та міста, слідчо-оперативна група, бійці спецпідрозділу міліції «Беркут».

Правопорушник, розуміючи, що міліцією рано чи пізно будуть прийняті заходи щодо його затримання, почав барикадувати балконні двері. Тож, аби не втрачати дорогоцінний час, в ситуації, яка склалася, було прийнято рішення про негайний штурм квартири.

http://mvs.gov.ua/mvs/img/publishing/?id=869681

Коли беркутівці почали свою спецоперацію, правопорушник від несподіванки покинув заручницю і, вибивши балконне вікно, спробував у вже звичний для нього спосіб втекти по зовнішній стіні будинку. Та врешті, намагаючись ззовні потрапити вже до іншої квартири, не втримався і зірвався до низу. Від отриманих травм він помер на місці.

http://mvs.gov.ua/mvs/img/publishing/?id=869682

Врятована міліціонерами дівчинка не зазнала жодних ушкоджень, окрім нервового потрясіння. Після огляду медпрацівниками з нею поспілкувалися психологи.

Жителі будинків, що весь цей час в реалії спостерігали за подіями, зі словами вдячності проводжали працівників міліції, які своїми рішучими діями врятували життя дитині.

 

ВЗГ ГУМВС України в Одеській області